Thursday, December 22, 2011

team mate part 1 : GOP UAE

Bismillah.

Alhamdulillah, bulan 9 hari tu mimpi my friends & i dapat direalisasikan. Global Outreach Program ke UAE. kalau nak tau apa tu UAE, jom baca ni. :P

Erm, entry ni baru part 1. So, first2 ni just nak cerita about my team. Semua orang pun tau, team member ni sangat penting dalam satu2 organisasi. and Alhamdulillah, aku dapat group program yang terbaik setakat ni. :) Jom kenal2 dengan insan2 yang hebat  ni.




<--  pengarah yang cukup teliti, manageable,considerable, dan tegas tapi suka sentap2. hehe he have his own charm to lead our group. special thanks to him because i've been chosen into GESS-TEC 2011. :)
impian utama wan sekarang ni, nak jadi CEO company besar. memang sesuai sangat. hehe









--> Zurin, setiausaha yang berkebolehan dan independent person. dulu tak rapat sangat pun. tapi sebab GESS-TEC, dah kenal rapat dengan dia. aku paling suka tengok dia time shopping sakan. hehe seriously, she is the best friend to choose bila pergi shopping. and paling penting she is the kind of very romantic girl. suka buat ayat2 jiwang, nyanyi lagu jiwang. lagu "Percaya Padaku" by ungu yang dia nyanyi time kat Dubai dulu still terngiang2 kat telinga aku. hahaha













--> bendahari paling hot !! cute and cheerful person. paling berpengalaman dalam berurusan dengan HEMA dan bank.:P mungkin sebab dah selalu sangat pegang duit banyak, sampai duit dia je lagi yang still banyak time orang lain dah pokai shopping kat Dubai. Last2, Kimah dah buka "loan agency" kat sana. haha 
oh ya, tak dilupakan PHK512 kimah tu. sangat berjasa dalam team ni. tanpanya, mungkin kami tak boleh bergerak lebih jauh..hehe







--> ketua sponsorship yang berkaliber: NAOMI

hardwork dan sangat passionate dengan her work. she always trying her best to make sure this group dapat duit yang cukup. proud of her. on other side, naomi ni dah jadi informer aku kalau ada hot "stories". hehe


<-- Lan, partner naomi untuk unit sponsor. tua setahun dari aku, tapi tak rasa dia macam abang pun sebab tahap humor lan ni boleh tahan. sampai satu tahap tu, kalau dia buat lawak, aku nak gelak guling2. haha tapi, sejak kenal dia dari first year, baru sekarang ke"cute"tan Lan semakin terserlah. :)






 
--> BP @ Brad Pitt!! haha time first year dulu, memang annoyed sikit dengan BP ni.hehe tapi sekarang, aku bole cakap he is the best type of friend to have fun with. know why? sebab dia knowledgeable, update dengan isu2 semasa dan paling penting dia ada google dalam sistem otak dia. hehe 

memang ketua logistik terbaik yang aku pernah jumpa setakat ni.:)











<-- rozana. salah seorang partner BP untuk unit logistk. she is the kind of person yang cepat gelabah, tapi kerja sentiasa on time. sangat bersemangat. :)

one thing aku impress about zana, dia sangat berpengalaman dalam bab2 kosmetik ni. she loves it very much. kat Dubai dulu pun, dia salah seorang pemborong perfume yang terbaik. 









--> uni pun partner BP dan zana. di mana ada zurin, situ ada uni dan begitulah sebaliknye.hehe

dulu2, time tak rapat sangat lagi dengan uni ni, dia nampak pendiam. tak banyak cakap. suara pun halus sikit. bila dah kenal dia dalam team ni, sometimes uni boleh buat lawak yang aku tak expect pun. :)








sekian untuk entry kali ini. another 8 person will be post in next entry. :)

5 comments:

crow said...

terbaik yam...x sabar nk tgg next post...

mohd mazlan arshad said...

hahahha....cepat la post g..hehe...
terbaek la mar...

Anonymous said...

mar !! terharu la. rindu dat moment. nk g dubai lg !!
*aisya.mohamed*

mohd mazlan arshad said...

yam....mamu zaki ehsan jack mana??diaorg bkan kwan ko ka???(sdeh sgt) yg benar ucu alan...

my name is rozana said...

waaaaaaaaaaahhhh suke2..best ayat2 trsusun indah...