Saturday, November 27, 2010

semangat yang hilang

aku memang tak suka kalau benda ni terjadi di saat-saat akhir..semangat hilang...

aku memang nak score tuk exam..tapi..
bila aku paksa diri aku study,..tangan aku lancar je buat latihan subjek energy balance..hakikat nya, otak aku tak tahu merayau ke mana..buat latihan sekadar memuaskan hati yang aku tengah study....

bila aku sibuk menghafal formula fluid mechanics,.ya..memang tengah menghafal..tapi dengan raut wajah yang tiada perasaan...entah ingat ke tak apa yang aku hafal tu......

ke mana hilang nya semangat aku...??

Semangat Yang Hilang

Tidak engkau seorang
Juang hingga titisan
Rempuh tak berharapan

Nanti aku di sana
Di ufuk pemikiran
Lalu menghayatinya

Kita laksanakan
Mata hati yang damai
Di sana kejujuran

Semarak impian segunung harap dipulang
Usahlah diragukan keupayaan sendiri
Hati yang membara mengikutkan kata-kata

Jawapannya di sini
Semangat kita yang hilang
Oh kita cari pulang

Malu bertanya kawan
Sesat cari jalan pulang
Biar ia berkesan
Di lubuk hati terbenam


 

Wednesday, November 24, 2010

apa yg special??

hati berkata"bila la aku nak insaf dari study last minit ni?" 

minda turut bermonolog.."tak apa..ada 5 hari lagi..sempat khatam tu.."

finally,terhasil lah entry kali ni..hahaha  tak sedar diri yang ada 2 paper lagi sedang menanti..subjek killer pulak dua2 tu..ok fine..!! esok aku study..(^_^)

********************************************

memandangkan sekarang ni musim2 cuti,.aku teringatlah kisah2 cuti aku tahun lepas..

balik labuan or jumpa kawan2 lama je, mesti dorang akan tanya soalan cepumas kat aku..
"APA BEST NYA JOHOR TU??"

hmm..ok..mari tengok jawapan aku..hehe

1) benda pertama paling best..nasi ayam penyet...!!!!!!! wuu..memang mantap la nasi ayam penyet kat sini..kalau tengok menu ni simple je..nasi putih..ayam kampung yang digoreng..yang special nya menu ni ialah sambal....sambal ni memang unik..tak akan jumpa di labuan tu..hahaha  bagi aku, makin pedas sambal tu, makin sedap..hehe

menyelerakan..nyum..!! nyum..!!

2) lps tu, kat johor ni best sbb dekat dgn singapore..haha   bole pergi pagi, balik johor malam tu jugak..tapi, aku tak pernah pergi lagi..never mind, aku ada 2 tahun lebih lagi kat sini..before graduate mesti aku akan pergi..hehe  kalau korang nak tau apa yang best kat singapore, lepas balik dari sana baru aku cerita ok?? hehe


3) aku suka dengan shopping complex yang ada kat sini..walaupun  tak sehebat pavilion or suria klcc, tapi untuk aku yang student ni, ok la kot kalau nak shopping sebarang dua kat JB ni..hehe lepas tu, kat sini ada jusco yang terbesar kat Malaysia ni..jusco tebrau..memang besar. .nak jalan dari hujung ke hujung pun aku dah lenguh kaki..



UTM sanjungan bangsa
4) last but not least, aku suka johor ni sebab adanya UTM ni la...hahaha as u know, kat sini memang main course tuk engineering..macam-macam jenis budak engin aku jumpa..best kan dikelilingi dengan kepala2 engineering..hahaha  ada je course yang tak berkaitan dengan engin kat sini..tapi, sikit je..tak sebanyak budak engineer..( psstt..student engine banyak lelaki..haha) and im proud to be one of the UTM student..oh ya, lupa nak cakap UTM dah jadi research university sekarang..heee



tula..benda2 yang aku suka kat johor  ni..mungkin lepas ni akan ada banyak lagi..mana tau kan..sebab aku pun tak habis explore lagi..

ohh..btw, instead of benda2 special kat johor..aku tetap tak suka dengan 2 parkara:

1) jenayah..statistik cakap johor negeri kedua paling banyak jenayah lepas KL

2) pemandu jalan raya yang amat teruk..tak berhemah langsung..*&^%$#....rindu pemandu2 labuan yang kebanyakan nya sangat sopan..

Monday, November 22, 2010

sudoku

siapa suka main benda alah ni???



ni permainan logik..best dan mencabar..dulu time aku sekolah menengah, aku suka main SUDOKU..time form 4 aku dah start berjinak-jinak dengan benda ni..dulu setiap kelas akan dapat newspaper NST (new strait time )..

belakang paper tu mesti ada 1 soalan sudoku...apa lagi, time rehat je, aku dan kawan2 aku yang minat main sudoku ni akan bertanding siapa dapat habiskan dulu..semangat gila..yang aku ingat geng-geng yang suka bertempur sudoku ni, aku, cupan, jalil dan sya..kelas 4 terbilang dulu..see,..i really2 miss that moment..zaman budak-budak yang penuh dengan kegembiraan kan..

sekarang ni dah jarang aku main sebab x ada lawan nak bertanding..kalau setakat suka-suka untuk hilangkan mengantuk tu, aku layan la jugak..hehe tapi, kalau ada orang ajak main, ok je kot..boleh juga menggerak kan otak kita yang selalu jammed especially kalau nak masukkan rumus-rumus akademik yang macam ulat cacing tu..hahaha



mari aku cita sikit sejarah sudoku ni..benda ni famous kat jepun pada tahun 1986 yang diperkenalkan oleh company NIKOLI..tengok,jepun lagi..mereka memang sangat genius kan...dan sudoku ni mula diminati ramai pada tahun 2005..ada banyak format..ada yang 6x6..9x9..lepas tu ia nya turut disediakan dengan pelbagai tahap kesukaran..

menurut pengalaman aku, kalau yg senang sangat tu, tak sampai seminit dah boleh siap.hehe yang sederhana, ada la dalam 2-3 minit nak buat..kalau yang susah tahap gaban tu, x payah cakap lah..siap bole menangis sebab x dapat buat dalam masa sehari semalam..hahaha

sekian untuk sesi story telling malam ni..nak menghafal kimia pulak lepas ni..esok dah hari penentu..wish me luck..

selamat malam..(^_^)






conan edogawa

knal x dgn conan ni?? ala, budak comel yg bijak tu..hehe                                          


aku minat gila cita2 conan ni..sebab2 aku minat?? erm, aku rasa cita detektif yg diketengah kan sgt menarik dan mencabar walaupun watak2 nya semua budak2..aku xkisah la kalau org kutuk ckp aku ni x matured..dah besar2 tp still baca komik kanak-kanak..well, setiap org ada minat masing2 kan..

hakikatnya, kalau aku baca komik2 detektif conan ni, bnyk benda baru yg aku belajar especially dlm bidang sains..aku rasa ni pn salah satu cara yg ringan utk kita mendekati dan memahami sains,.betol x?? bak kata pepatah sambil menyelam kita minum air..sambil terhibur dgn cita conan ni kita dpt juga input berfaedah..cehh, ayat aku mcm poyo je..haha

one more thing, aku kagum dgn org jepun ni..komik2 yg dihasilkan sgt mendapat tempat di hati2 peminat manga di seluruh dunia..kreatif kn dorg ni..dan, seriously, aku nk sgt signature aoyama gosho ( penulis komik ni )...siapa2 yg boleh dptkan utk aku sign dia, aku belanja kfc..hehe

aku masih mengikuti cita ni melalui komik walaupn x seaktif dulu..skrg ni kekangan masa dan tanggungjwb lain yg lbh penting, aku dah bergerak secara slow utk minat aku ni.oh ya, kpd sahabat2 blogger yg ada simpan dan kumpul semua cita conan yg anime ni (soft copy)..kalau kwn2 korg ke yg ade, bgtau aku ye...AKU NAK..!!!!!! contact aku a.s.a.p. k?? hahaha


**************************************************************************
idea nak cita pasal budak conan ni muncul sebab tiba2 ternampak komik kat rak buku meja study aku..dah berhabuk kot walaupn masih nmpk baru..dah lama beli, tak baca2 lg..so, aku nak baca la ni..

erm,aku dah  penat study OC (organic chemistry)..ala, repeat blk subjek time matrik dulu..cuma x sesemangat nk study mcm kt matrik dulu..dan skrg baru aku rasa susah nya belajar kimia ni..huhuhu sbb dah kurang bt latihan la, aku dah rasa kimia ni susah...(~_~)  korang doakan je la ye aku pass subjek ni..




Saturday, November 20, 2010

special appearance for hajimu san

1. apa benda penting dalam hidup korang?

erm,.of course la uang!!! uang!! uang!!..u can't go anywhere  without money..hehe
lps tu henpon,.ni pulak bole gila bile xde dlm hidup..kalau ko sesat ke, ade mslh ke, mcm mne ko nk call org selamatkan ko? nk hrp kn public phone, xyah la..mcm dah pupus je..

2.bnda terakhir yang korang beli gune duit korang?

aku miskin,.xde duit lg..duit yg aku gune semua duit mak bapak aku dgn duit kerajaan..tp, bnda terakhir aku beli dgn duit dorg of course la food..makanan pnting maa...

3.. dimanakah tempat korang akan langsungkan perkahwinan korang dan apakah temanya nanti? 
     
tempat?? kat rumah kot..mak bapak aku x suka hotel2 ni..
tema pulak aku nk tema warna..biru dan putih..tenang je tengok kn..

4.adakah korang sedang bercinta sekarang?
    
x..single lg..tp dah fall in love dgn seseorg..takut dowh nk confess kt die..nnt die ckp aku gedik pulak..haha

5.berapa lama korang akan mencintai kekasih korang? 
   
selagi dia cinta dan x khianati aku..aku setia beb

6. di manakah korang selalu jumpa kekasih korang?

aku x pernah g dating walaupn sebelum ni aku prnh bercinta..haha tp, pd pandangan aku, aku suke jmpa bf kt tmpat2 mkn kot mcm restoran ke,cafe ke..hehe sbb nye aku sgt suka mkn..!!! haha 

7.novel/buku/majalah terakhir dibeli?
  
novel: baju pengantin mak andam terbitan kaki novel
buku : buku L.G WAGE --> organic chemistry (brp ribu muka surat ntah..kalau timbang ade la dlm 10 kg..haha)
majalah: e-pop..sape gila korea, aku sarankan beli la mjlh ni..

8.  apakah nama penuh korang?
     
x kan x tau kot..nama akaun fb aku gne name penuh..aku tau korg kaki fb,so mesti dah hafal nama aku kan..

9.antara mak dan ayah, mana korang lebih mesra?
     
mak..sbb ayah aku garang skit..

10.namakan orang yang betul² korang nak jumpa dalam hidup korang?
  
xtau la..nk jumpa barrack obama kot..sbb presiden US kn mcm dah jd ketua kt muka bumi ni..

11. adakah korang basuh baju korang sendiri?
  
of course la..bak kata hajimu san cuci gne mesin basuh pn kite gak yg kne bt..xde nye mesin basuh tu dtg dlm bilik kutip sume baju2 kotor then masuk kan sendiri dlm badan die..

12. dimanakah tempat yang betul2 korang nak pergi?
      
korea..!!!!!!!! fanatik gile dgn korea..haha

13.pilih salah satu, peluk atau cium?

peluk..sbb peluk boleh menenangkan hati yang lara

14.beritahu 3 benda tentang orang yang beri tag?

1) jiwang karat
2) bijak pandai
3) lemah lembut..hahaha

15. Lima benda yang paling disayangi dalam hidup anda?
      
1) henpon
2) laptop
3) novel-novel / majalah epop aku
4) majalah sekolah / gambar2 yg aku kumpul
5) pingat, piala dan segala bnda yg berkaitan dlm kejayaan aku sepanjang hidup ni


16. lagu yang paling anda suka dan selalu dengar?
      
banyak seyh..tp plg top kat hati aku bt masa ni lagu sixth sense "yang sempurnakanku"

17. bila tarikh lahir dan kat mana korang sambut tahun lepas?
     
tarikh lahir carik sendiri..haha  thn lps celebrate kat secret recipe dgn iqa, carol, pat dan ayu..hehe

18. Lima rakan Blogger yang korang nak tag.

1) nazren yasis
2) naisya sya
3) siti khairunisah
4) arjiry ital
5) dorren dyana
nama2 yg di tag ni, sila la jwb blk soalan2 di atas ya..!! hehehe

        
nah, hajimu..aku harap ko berpuas hati..(^_^)

Friday, November 19, 2010

cinta monyet

bukan monyet tau yg bercinta,.tp manusia yg bercinta..haha
 di sebalik kisah cinta monyet aku dulu2...kalau korg nk gelak guling2 pn, gelak la..aku x kisah sbb aku pn akn gelak bile teringat ceritera cinta aku yg bengong skit ni..hahaha

monyet oh monyet


cinta munyit pertama:


bercinta dgn senior tua 2 thn..aku pmr, die spm..(thn 2005)..budak2 gile kn..under age kot...
sebab2 aku suka die: caring kot,.plg terharu bile die dtg bg semangat kt aku time aku nk g pecut..ala, acara 4x100m tu...wlaupn kalah, tp die tetap bg smgt..cair x kalo korg kne bt mcm tu??ish3.......
tempoh bercintan : 3 thn..break time matrik..hehe
sebab musabab break : aku dah suka kt org lain(tamak gile kn aku ni??)  + bercintan cintun jarak jauh yg bnyk dugaan (aku rase die ade awek lain)...so, sebelum die tinggalkan aku, aku chow dulu..hehe


cinta munyit kedua:


kali ni dgn yg same tahun tp die muda skit,.die lahir bln 10..aku?? korg cari sndiri..hehe
jmpa time g plkn..tp bercinta lps break dgn yg first tu..hehe
faktor aku tertarik dgn die: hensem, tinggi, dan pemalu..(pelik ke taste aku?? haha)
tempoh in love : 1 thn lebih je..(~_~)
knp break?? : die tiba2 menjauhkan diri dr aku..aku pn x tau knp..nk kata aku bt salah, kte org xprnh gadoh pn..yela, kte org contact pn sebulan sekali je..calling2 pn time raya dgn besday je..x ke pelik tu..haha
 rupa2 nya, die dah ade awek baru..tu pn aku baru tau smlm..sadis kn??


begitulah ceritanya..tp, seriously aku x nanges pn bile semua ni berlaku..thats why kisah ni called as cinta monyet kan..hahaha

input yg aku dpt:


1) cinta monyet x indah pn..tp kalo dijadikan cite lawak bole la kot..haha
2) org tamak selalu rugi..mcm aku ni..
3) erm...pasrah je la..may be akn dpt yg terbaek pulak lps ni..huhu


kisah saya dah selesai..!! anda bila lg nk share?? hahaha
jgn malu, jgn segan..jom kita share cite cinta monyet sama2...sambil2 berhibur bole la ambik pngajaran kan..hehehe

adios...=)











       

Thursday, November 18, 2010

"selalunya ibu bapa x akn lupakan anak2 mereka walau di  mana pun mereka berada, tetapi anak-anak selalu melupakan ibu bapa mereka......."

renung2 kan..
kata2 ni aku petik drpd sebuah drama yg aku tgok time raya haji smlm..
sgt mendalam ayat ni kan..semoga kita tdk menjadi salah seorg drpd mereka yg melupakan ibu bapa..

Monday, November 15, 2010

x suka

arrghhhh..!!!!! aku x suka perasaan ni..

xtau knpa aku sakit ati walaupun aku tau aku x berhak utk itu...

aku nk jd kwn yg baik utk kwn2 aku....

tp, aku jgk nk jd org yg plg special utk dia..

aku xnk jadi tamak..sbb tamak bt org rugi...(~_~)

aku nk p tmpat yg jauh.......yg xde org...nk melepaskan sakit ati aku....

kalau aku pg jauh2, aku x akn mrh sesiapa......


Sunday, November 14, 2010

air dicincang tak akan putus

 
Biar adakalanya
Dia buat kau kecewa
Biar adakalanya
Dia buat kau gundah

Tetapi tak mengapa

Kerna dialah juga
Yang mengambil hati mu
Hingga keadaan reda
 
Oh kita bersaudara
Kena selalu mengalah
Tak guna marah-marah
Nanti berbaik juga

Oh kita bersaudara
Tak guna gaduh-gaduh
Kerna air dicincang
Tidak akan putus

Kila kau dalam susah
Semua orang tak menegur
Agaknya tangan siapa
Yang sudi menghulur
Jika tak adik beradik
Yang tak mungkin berkira
Walau sekali kau beri
Selalu yang tak berlima

Oh kita bersaudara
Oh kita bersaudara
Kena selalu mengalah
Tak guna marah-marah
Nanti berbaik juga

Oh kita bersaudara
Tak guna gaduh-gaduh
Kerna air dicincang
Tidak akan akan akan putus

******************************************************


aku sgt suka lirik lagu "kita bersaudara" nyanyian KRU tu.. of course lagu tu akan mengingatkan aku pada adik2 aku yg jauh di mata..

dulu, time belum matang, gaduh2 tu standard la..dlm rmh dgn sape lg kita nk gaduh kalau bukan adik2 kan.,now, adik2 aku dah besar2., semua dah pandai berfikir sndiri.,semua dah nk masuk usia matang..gaduh pn dah makin kurang..

time umur 12 thn, aku dah tinggalkn rmh..masuk asrama penuh..lps spm, aku g plkn pulak..then matrik dan skrg kt johor..dan baru aku perasan dlm family hanya aku x merasa dan tengok sendiri proses adik2 aku membesar..sbb aku dah tinggalkan mereka time dorg still kecik2..bila difikir blk, bnda ni sgt bg kesan yg mendalam kt aku...

aku xdpt mengajar dorg selalu..aku xdpt bw dorg jln2 g kedai..aku xdpt bw dorg g library mcm yg ayah aku buat kt aku dulu..aku xdpt mkn dgn mereka..aku xdpt dgr suara dorg selalu..aku xdpt dpt tgok tv dgn dorg..dan macam2 lg bnda yg aku xdpt buat dgn mereka SELALU...

aku hanya mampu buat bnda2 tu bila aku dpt cuti panjang..

yg aku pasti, adik2 aku mmg selalu ternanti2 kepulangan aku..kalau aku call, soalan yg kerap di tnya ialah bila aku nk blk rmh? aku dpt nmpk perasaan excited mereka kalau aku dah menjejaki rumah..korg tau sbb ape?? sbb itulah talian adik beradik...

seriously, aku sgt rindukan mereka...

kpd org di luar sana dan blogger sekalian,

           hargailah talian persaudaraan itu selagi hayat dikandung badan..zaman skrg, dah ade org yang sanggup membunuh keluarga sendiri,.ade jugak kes yg terbunuh adik sendiri krn pergaduhan kecil., kesian kn..aku x fhm..ke mana perginya semua persaan kasih syg mereka yg kejam ni? keperimanusiaan pn dah lesap ke?? kewarasan akal fikiran pn hilang??

           sejahat mane pn adik beradik kite, terima dan bentuk lah dirinya agar menjadi insan yg berguna..fikir-fikir kan lah.... 







Saturday, November 13, 2010

trust no one

harry potter final part 1  

tajuk yg sgt menarik kan..x sabar nk tgok cite ni..sesiapa yg nak g tgok cite ni jgn lupa belanje ajak aku sekali..hahaha

dari zaman kecik2 smpai la skrg,..cite harry potter ni dah mengalami transformasi..dorg pn dah dewasa..dah nk abes pun..sedih pulak di saat2 akhir brsama harry and the gang ni...=(

aku suka tgok cite ni bukan sbb aku nk jd wizard..tp sbb jln cite die sgt menarik walaupn hnya la fantasy..but frankly speaking, i love fantasy..

aku x kisah kalau ade yg x suke tgok cite ni,..but pleassse, dont condemn in front of me..kutuk belakang2 bole,sbb aku xkn tau...hehehe

p/s: filem ni akan start ditayangkn di malaysia pd 17 dan 18 november..

counting days

other people busy with their counting...how many days left to go back? how many papers left? how long the holiday this time? what to do during the holiday??

but me..?? just keep quiet and see other people excitement..coz i'll stay here until May next year..

miss my family damn much..

Wednesday, November 10, 2010

power rangers

erm,.gatal jak tangan aku mau menulis hari ni..nda sedar2 sekarang ni tengah minggu exam..pa la mau jadi kan....*sigh*...

ops!! sebelum terlupa,.hari ni aku mau cakap slank sabah,k?? sapa2 yang x fhm tu, bole terus sms or ym aku..hahahahahaha  pertanyaan anda akan dilayan dengan segera.heeeee (^_^)

hari ni hari first aku exam utk sem ni..exam bi..punya la sakit belakang dan tangan aku td..berabis gila mau buat tu report..hish..!! hrp2 dpt markah yg ok la,.amin....

bla..bla..bla..bla...hahaha

*****************************************************

ok baru masuk cerita sebenar,..heeee
time exam ni mmg stress sikit kan...yala, penat ba tu mau hafal dan faham benda2 yg study last2 minit..pa lagi kalau seharian tu duduk di meja tanpa bergerak ke tempat lain ( berabis la kunun )..bukan jak sakit badan, kepala pun sakit sekali..kan2??

so,dipendekkan cita smlm aku tgok movie lps hbs study BI skit..bukan 1 movie,.tp 2 lg tu..dahsyat Oo..mcm teda xm jak aku ni..*sigh*  tp nasib baik ada org temankan aku tgok movie..thnx to carol, iqa & pat..adanya dorg ni,.kurang la rasa bersalah tu sikit..hehehehe

part plg best tengok cita senario...punya lucu..ketawa kami mcm mmg heaven btol time tu..aku plg x tahan time cik mek tu nyanyi lagu power rangers..kmu ingt ka lagu ni "GO! GO! power rangers"....bole2 pulak dia nyayi tu lagu...pa lg ketawa terbahak bahak la kmi d sana...hahaha 

source: goggle image


mesti kmu ingt kan lagu tu..aku x caya la kalau kmu x prnh tgok power rangers time kicik2 dulu...penipu besar tu...hahahaha 

source: goggle image

well, seriously aku terhibur betol smlm tu..hilang terus ke"tension"nan aku study..tp amaran kpd semua sahabat2 yg disayangi jgn la ikut jejak langkah aku ni..haha  kalau mau tgok pn, tgok lps hbs xm k?? baru siuk(best)..(^_^)

tp,x rugi pn tgok cita ni utk hiburan..walaupun nmpk mcm kebudak budakan skit..tp stil nice ba..=)

sekian

***************************************

Tuesday, November 9, 2010

condolence to my friend

sedih tak bila kawan baik korang sedih?? selalunya kita tak akan sedih kan kalau benda tu tak berkaitan dengan kita..tapi friendship tak macam tu..sebab kalau kawan aku sedih, aku pun sedih..macam apa yang terjadi hari ni..

takziah untuk salah seorang kawan baik aku ( jeremiah sinawat munap ) atas pemergian ayah yang tercinta..aku sangat berharap untuk berada dekat dengan dia sekarang ni..sekurang2 nya untuk memberi semangat..miss u jay..hope you will be strong..aku harap ada juga kawan2 di melaka tu temankan dia..tambah2 lagi musim exam ni..mesti jay dalam keadaan yang tak menentu..(T_T)




ni la jay..jay yang penuh dengan senyuman,kegembiraan, kebaikan dan kelembutan...aku sentiasa ingat wajah2 yang buat orang pun ceria bila berada di sisi jay..aku tak dapat bayangkan muka jay yang sedih sekarang..seriously, u made me miss you so much, dear..

angin malam sampaikan lah salam dan hug aku untuk jay..diharap perjalanan nya ke sarawak berjalan dengan lancar...



Saturday, November 6, 2010

serabut

bnyk nya tanggungjwb aku skrg...

adakah aku gila kuasa?? oh,,tidak..!!!! aku tidak gila bnda2 tu..

aku just diberi kepercayaan utk itu..patutkah aku berbangga dgn apa yg aku dpt?? tentunya tidak..sbb bnda2 tu semua akan membuat hari2 ku dipenuhi dgn perasaan stress..

patut kah aku menarik diri?? semestinya itu adalah tindakan yg tidak bijak..kerana Tuhan x suka manusia yg melarikan diri dr tanggugjwb..tindakan ekstrem yg tidak bijak ini turut menyusahkan org lain..aku tidak mahu semua itu berlaku...!!!

source: goggle image

kpd keluarga tercinta, aku sentiasa mengharapkan restu dan doa kalian,..

kpd sahabat yg disayangi, aku sentiasa mengharapkan kehadiran kalian di sisiku utk mewarnai perjalanan hidupku..

kpd "org yg special" dlm hatiku, aku sentiasa mengharapkan kata2 perangsang dari mu..jgn sesekali tinggalkan aku tanpa sebarang kata...

aku akan membuat yg terbaik utk semua..insyaAllah..just trust me and stay by my side..,

p/s: sori, ayt mcm merapu skit..hehehe