Monday, October 18, 2010

exibition at KL !!!!!!!

assalamualaikum..terima lah sebuah cerpen pendek dari aku..hehe(^_^)

14 oct --> dpt arahan tuk buat kerja kat KL bersama team 'biodesel 2011'...first2 terkejut jugak..tp excited gila sbb aku x pernah lagi round2 KL tu..setakat singgah kat KLIA & LCCT tu apa la sangat..hehehe

15 oct :
8a.m--> dah siap2 nak gerak..tp suddenly baru dapat tau yg bertolak pkul 9am..haish,.awat tak khaba awal2..hahaha

9a.m--> tunggu punya tunggu......driver KTDI 'abg adi' baru je bangun..lagi lah dah x senang duduk..ish2..dah sejam aku tunggu ni..kalau buat 1 assignment dah siap ni..hahaha ( sengal !! x pernah pun bt assignment 1 jam je..msti lebih punye) 

around 10.15 a.m--> baru bertolak meninggalkan UTM..at last, gerak jugak la..aku dah bajet macam x jadi je..hehe


lepas tu aku x ingat dah pukul berapa..hehe singgah kat melaka jap..tuk lunch..erm,..xtau nk komen ape kat melaka ni.. sbb aku rasa stil mcm sama je time aku pg thn 2008 dulu..xde perubahan sgt pun..xtau la kalau aku x ternmpak sbb pg melaka pn tuk mkn je..

then around pukul 2 kot..kite org dah gerak g KL..sepanjang perjalanan tu buat tahi mata je la..kenyang + boring sebab kat tepi2 semua pemandangan kelapa sawit je bnyak..haha

4.30 p.m--> smpai KL..terus masuk KLCC convention centre..daftar diri dan ambik name tag..oh ya,lupa nk ckp..nama exibition ni "IGEM 2010"..international greentech & eco products exhibition &conference Malaysia..fuhh..!!! peluh2 aku type nama pnjang exibition ni...

apa yg aku bole ckp,.aku dpt belajar bnyk benda baru kat situ walaupun masa terhad..yup aku sgt KAGUM dgn semua teknologi yg dipamerkan kat situ..rasanya mcm rugi kalau pg setakat 2 jam..serius x cukup..!! antara negara yg terlibat, germany, japan, korea, singapore, dan malaysia sndiri..overall, mmg best la kat situ,.kite org pn x la pulang dgn tangan kosong..bnyk gak dpt contact no..stil memenuhi objective walaupn terpaku terleka seketika dgn teknologi2 berkonsepkan alam sekitar tu..hahahaha

6.30p.m --> keluar dari exibition tu terus g makan kat food court suria klcc..mmg sgt ramai org..merasa jugak la aku berada di tengah2 kota metropolitan malaysia tu..hehe 

aku ambik gmbr ni tyme dah abis exibition tu..

pemandangan klcc tyme malam..kamera hp yg x brp canggih..tula blur sket..hehe


7.00p.m--> sesi bergambar kat luar KLCC..memang syok gmbar berlatarkan KLCC tu..hehehe nnt aku upload gmbr2 tu kalau dah dapat drpd sumber2 yg boleh dipercayai..

8.00 p.m--> bertolak meninggalkan KLCC..nak g UM kat area bangsar..nk hntar barang jap kat anak mem..ade la dlm 3 jam duduk dlm van tu baru jmpa UM tu..sesat!!! hahahaha siap dah round bangunan KLCC tu dlm 5 kali kot..tp pelik gak, sbb kte org langsung xnmpak sign board tuk masuk ke UM ni..xkn la xde sign board kot..pelik2..!! smpai UM pn sesat lagi..siap bole round 3 kali kot..ish2..mmg semalaman tu kite org dah lengkap tawaf kat KL..lastly, nak g cheras pulak..nk hntar paidi..pn susah nk jumpa jln..xingat dah brpa kali round jln yg sama..penat dah nk kira..hahaha

16oct : 
12a.m --> akhirnya kite org dah boleh tinggalkan KL dgn hati yg tenang..mula bertolak dan sesi utk jd sleeping beauty pn dah start..hahahaha tp,risau jugak sbb balik tgh2 mlm tu kan..tambah2 lagi tyme tu banyak berita pasal accident bus kt highway area2 kl-melaka tu..mmg doa bnyk2 la time tu..

5a.m --> alhamdulillah..selamat jugak kte org sampai UTM..blk bilik je terus smbung mimpi..hahaha

p/s: ni antara pengalaman best dlm hdup aku..hehe 
enjoy with my friends yang pg trip ni..