Thursday, November 4, 2010

tips yg x berapa power...

salam semua shbat blogger...

entry kali ni nk ckp psl exam yg just around the corner tu...musim2 study week ni self determination tu pnting kan..yela.,kita boleh je pilih xnk study..p enjoy2 dulu.,mlm b4 exam baru pulun abes..seriously, tu mmg krja GILA..!! so, aku percaya korang semua ada self determination yg sgt tinggi kan...hehe teruskan usaha utk memenuhi otak2 anda dgn nota2 penting setiap subjek...

source : google image

 hmm., aku sgt suka quote atas ni..never ever give up..mmg susah sbnrnya nak tunaikan benda ni,.aku pn selalu rasa nk give up je bila rasa sesuatu bnda tu aku x bole buat..tp, aku selalu ckp kt diri aku blk, semua kesusahan yg kita hadapi ni mesti ada hikmah nya kan..

source: goggle image

kata2 motivasi amat pnting time2 mcm ni..so korg carilah sbnyk mngkin ayat2 power utk meningkat kn semangat korang..bnda ni pn membantu sbnrnya..tp dgn syarat korg hayati setiap ayat tu,.jgn main baca je tanpa cuba utk muhasabah diri..lg bagus kalau try minta perangsang dr org2 tersayang korg..tu lg hebat kot impact nye...

lps tu,. makan la kismis..sgt bagus utk daya ingatan korg..sambil2 study tu kunyah la kismis tu..rasa best je smpai aku x sedar kismis tu dah abes..hehe  tp lg better korang amalkan mkn bnda ni selalu..bukan time exam je..insyaallah mujarab...

source: google image


rasanya cukup lah setakat ni..sbnrnya bnyk lg tips..tp rasanya korg pn dah tau bnyk kan2?? jgn tau je, tp x amalkan..hehehe

c u on next entry..(^_^)

p/s : jangan selalu tido lewat malam..sbb tido lewat boleh menyebabkan korg diserang flu dan batuk..kalau xnk sakit, jaga lah korg punya kesihatan ,k??

3 comments:

nazren said...

mar..aku flu sudaa skrg eh....time2 study week pulak tu...adeyhhh...hampeh tOl....

geemah said...

thanks yam...ak baru jak ada tanda2 mo give up ni...anyway,all the best 4 ur final:)

mariam amruddin said...

nazren: itu tandanya kau kuat study..hahahaha

gee: thnx..fighting..!!!!!! gud luck to you too..